Heb jij ook een favoriete jeugdherinnering? Dit zijn de mijne!

Jeugdherinnering.

Als ik aan mijn jeugd denk, denk ik terug aan een plezierige tijd. Ik heb een fijne jeugd gehad. Als ik terugdenk aan vroeger, heb ik niet echt een moment, die mijn favoriete jeugdherinnering is. Er zijn vele herinneringen aan vroeger. En daar denk ik vaak met veel plezier aan terug.

 

mijn moeder
mijn moeder
mijn vader
mijn vader

 

Wij waren vroeger met veel. Mijn ouders hebben namelijk zeven kinderen op de wereld gezet. Zes dames en een heer. Er is dus altijd veel bedrijvigheid geweest bij ons in huis.

 

 

 

 

 

Als jongste van het gezin, heb ik natuurlijk hele andere belevingen gehad aan mijn jeugd. Als ik met sommige zussen praat over vroeger, hebben zij daar een andere kijk op dan ik. Zo ver als mijn geheugen teruggaat, was mijn oudste zus al uit huis. En de zus daarna volgde al snel.

ik met mijn oudste zus.
ik met mijn oudste zus.

 

 

Camping

op de camping
op de camping

 

Mijn ouders hadden een stacaravan in Epe. Dat ligt in Gelderland. Hier gingen wij elk weekeind en iedere vakantie naartoe. Wat heb ik daar een onwijs leuke tijd gehad. Omdat we daar zo vaak waren, ben ik mijn halve jeugd zo’n beetje opgroeiend in dat dorpje geweest. En zo ook mijn broer en zussen. Vele jeugdliefdes zijn daar in onze familie ontstaan. We waren even weg uit de stad. Heerlijk in de bossen. Ik denk dat daar de liefde voor de natuur is ontstaan.

 

de manege bij de camping
de manege bij de camping

 

In de buurt van de camping, was een manege. Ook hier heb ik vele zomers geholpen om de paarden de poetsen en de stallen uit te mesten. Vaak in ruil voor een ritje te paard.

 

Fietsvierdaagse en scouting.

Mijn ouders hielden erg van fietsen. Ieder jaar deden wij met z’n alleen mee met de Drentse fietsvierdaagse. Door regen en wind. Tijdens deze dagen was het echt gezellig. Meestal gingen we starten vanuit Hoogeveen, maar we wisselden ook wel eens af om vanuit een andere plaats te beginnen.

de scouting
de scouting

 

Daarnaast zat ik bij de scouting. Dat heb ik best een lange tijd gedaan. Ik vond het heerlijk in de natuur. Ieder jaar gingen we met de scouting op kamp. Kamperen en buiten zijn vind ik nog steeds heerlijk.

 

Band.

Bij ons thuis was er altijd liefde voor muziek. Mijn vader was een verwoed luisteraar van blues en jazz. Altijd klonk er muziek door het huis. Mijn broer leerde zichzelf al snel ukelele en gitaar. Ik hield altijd erg van zingen. Toen we al op onszelf woonden ben ik bij mijn broer in de band gekomen. Als zangeres van een bluesband. Het waren erg leuke tijden. Ik denk er nog vaak met veel plezier aan terug.

 

blije kleuter
blije kleuter

 

Verjaardagen en feestdagen

Als er bij ons thuis iemand jarig was of het was een feestdag, dan zat de hele huiskamer vol met mensen. En dat is nu natuurlijk nog steeds het geval als we met z’n allen als familie bij elkaar komen. Iedereen van ons is getrouwd en heeft kinderen gekregen. Maar toen ik nog thuis woonde was dat ook al het geval. Mijn oudere zussen waren toen al het huis uit. En die waren al getrouwd en hadden kinderen. Het was dus altijd een kamer vol gezelligheid.

 

Dieren en ponykamp.

huisdieren

 

Mijn vader hield absoluut niet van dieren. Maar ik was er dol op. Na lang zeuren mocht ik toch een konijn. Dit konijn kreeg ik voor mijn 10e verjaardag. Ik was er zo blij mee.

paarden
paarden

 

Met mijn jongste zus had ik dezelfde obsessie. Namelijk paarden. Samen hebben we een tijd op paardrijden in dezelfde les gezeten. Dat was heel erg leuk om te doen. Vanuit de manege konden we zo een rit maken naar het strand. En dan gingen de paarden echt los. Heerlijk was dat. We zijn ook nog een keer samen een week op ponykamp geweest.

ponykamp
ponykamp

 

Zoals je ziet is de liefde voor paarden al vroeg begonnen. Gelukkig is dit nooit overgegaan! Hebben jullie ook een leuke jeugdherinnering? Ik ben daar erg benieuwd naar. Dus laat gerust een reactie achter!

11 thoughts on “Heb jij ook een favoriete jeugdherinnering? Dit zijn de mijne!

 1. Nicolien says:

  Wat een mooie , bijzondere leuke reportage van ons vroegere gezin. Zo leuk om de foto’s terug te zien.
  Je oudste zusje 😃

 2. Ik heb mooie herinneringen aan mijn tijd in een kinderdorp.

  Ik zal er binnenkort eens overschrijven.

  Nostalgische groet,

 3. Jolanda says:

  Echt een geweldige reportage, mooie tijden hebben we beleefd ! Heel erg van genoten en ik kijk er met liefde op terug . We waren verwend met het grote gezin en de harmonie wat er heerste in die tijd . Ik ben heel blij dat ik dat heb meegemaakt . Heel veel liefs van de clown, Jolanda .

 4. Wat een prachtig beeldmateriaal, en mooie herinneringen.
  We hebben deze misschien allemaal wel maar vaak spreken we die niet meer aan zodat het soms moeilijk wordt om ze te herinneren.

  Aum Shanthi

 5. Wat leuk om deze blog te lezen en de foto’s erbij te zien. Heerlijk die oude foto’s! Ik heb zelf ook mijn jeugd met mijn medeblogger Laura uitgewerkt. Daar staan ook een paar oude foto’s op. Wij zijn al jaren vriendinnen en hebben nu samen een website (https://fitfunfab.nl/). Onze jeugd staat in vogelvlucht beschreven op onze site. Kijk maar eens op https://fitfunfab.nl/about-2/
  Groetjes!

 6. Hoi Marija, wat een leuke website hebben jullie. Ik kom ook oorspronkelijk uit Den Haag. Leuk om al die oude foto’s met jeugdherinneringen te lezen.

Laat een reactie achter