Een overheerlijke herfststoofschotel met aardappelkroketjes en stoofpeertjes.

herfststoofschotel

Heerlijk herfst.

Oh wat is de herfst toch heerlijk met al die heerlijke stoofschotels. Na een overvolle mand geoogst te hebben met appels, kunnen een aantal hiervan mee in de herfststoofschotel.

Voorbereiding:

Begin als eerste met alles klaar te zetten. Haal het vlees alvast uit de ijskast en pluk wat verse kruiden om het vlees mee te kruiden. Snij alle groenten vast klein voor het stoofvlees. Maak de preien in ringen, snij de penen in schijfjes en haal de buitenste laag van de uien en de knoflook.

appels

Ingrediënten:

Herfststoofschotel

  • Rundvlees (1 kilo)
  • Boter
  • Knoflook (3 tenen)
  • Uien (2 stuks)
  • Winterpenen (3 stuks)
  • Puntpaprika (2 stuks)
  • Appel (3 stuks)
  • Prei (2 stuks)
  • Tijm (1 takje)
  • Rozemarijn (1 takje)
  • Kruidnagel (3 stuks)
  • Water (750 ml)
  • Bouillon blokje (2 stuks)
  • Bier (1 flesje triple)

Stoofpeertjes

  • Stoofperen (1 kg)
  • Kaneelstokje (1 stuk)
  • Steranijs (1 stuk)
  • Rode wijn (1 liter)
  • Suiker (100 gram)

 

  • Aardappelkroketjes’

 

Bereiding:

Begin eerst met de stoofpeertjes. Schil alle peren en ontdoe ze van hun klokhuis. Spoel de stoofperen om met water. Doe ze dan in een pan en giet er dan de rode wijn bij. Voeg het kaneelstokje, de steranijs en de suiker toe en laat de stoofpeertjes in 2,5 uur zacht koken.

 

rundvlees

 

Snij het rundvlees in stukjes. Smelt wat boter in de pan totdat deze lichtbruin kleurt. Voeg dan het gesneden rundvlees toe. Pluk de blaadjes van het tijmtakje en voeg dit toe aan het vlees. Maak de rozemarijn klein en voeg dit ook toe. Laat het vlees aan de buitenkant bruin verkleuren. Wanneer al het vlees bruin geworden is, schep je het vlees uit de pan op een bord.

 

uien

 

Snij de uien klein en plet de tenen knoflook. Bak de uien glazig in de pan. Wanneer ze glazig geworden zijn, schep je het vlees weer in de pan. Doe dan alle gesneden groenten erbij en het flesje bier. Laat alles nu een aantal minuten met elkaar koken. Voeg dan 75 0 ml water toe en 2 bouillon blokjes. Schil de appels en ontdoe ze van hun klokhuis. Snij de appels in blokjes en voeg deze bij de rest in de pan. Breng alles nogmaals aan de kook. Als het kookt, zet je het vuur laag en laat je de herfststoofschotel nog 2,5uur zacht koken. Drie kwartier voordat alles klaar is zet je de oven aan op 200 graden. Als de over is voorverwarmd kunnen de aardappelkroketjes in de oven.

Eet smakelijk!

Advertenties

5 thoughts on “Een overheerlijke herfststoofschotel met aardappelkroketjes en stoofpeertjes.

  1. Ohhh, heerlijk ! En dan je huis/keuken dat de heerlijkste geuren verspreid bij het pruttelen van de gerechten. Ik krijg spontaan honger !

Laat een reactie achter