Iets anders.

Wil je een keer iets anders met gehakt? Probeer dan dit recept voor gehaktbrood eens. Het is heerlijk om zondags aan de gang te gaan om nieuwe recepten te proberen, dus dit is leuk om te proberen. En het is nog lekker ook.

Je kunt gehaktbrood als bijgerecht bij het diner. Maar je kunt gehaktbrood ook gebruiken om je boterham mee te beleggen. Het is makkelijk te maken en door de bereidingstijd in de oven heb jij mooi je handen even vrij voor andere dingen.

 

Voorbereiding:

Leg alle ingrediënten binnen handbereik. Laat de eieren even op kamertemperatuur komen. Haal de bakplaat uit de oven en beleed deze vast met bakpapier. Zet een koekenpan en een schaal klaar.

Verwarm de oven vast voor op 175 graden.

 

Ingrediënten:

  • Gehakt (1 kilo)
  • Ui ( 1 rode, 1 gele)
  • Knoflook ( 4 a 5 tenen)
  • Gember ( 1 klein blokje)
  • Eieren ( 2 a 3 stuks)
  • Tijm ( bosje)
  • Rozemarijn (takje)
  • Bieslook (bosje)
  • Tomatenpuree ( 1 klein blikje)
  • Paneermeel of beschuit ( 50 – 100 gram)
  • Zout ( naar smaak)
  • Peper ( naar smaak)
  • Olie ( 3 eetlepels)

voor de oven

© heyesther

 

Bereiding:

Begin met het snijden van de uien in hele kleine blokjes. Snij vervolgens de gember in kleine blokjes. Pel de knoflookteentjes. Doe vervolgens een scheutje olie in een koekenpan. Laat de ui iets aanfruiten. Pers de knoflookteentjes erbij en fruit nog heel even kort door. Zet dan het vuur uit.

Doe het gehakt in een schaal. Voeg de inhoud van de koekenpan eraan toe. Haal bij de tijm en rozemarijn de blaadjes van de takjes en snij dit klein samen met de bieslook. Doe vervolgens alle ingrediënten erbij. Kneed alles tot een glad geheel. Vind je het vies om met je handen te werken, dan kun je hiervoor ook de keukenmachine gebruiken.

Als alle ingrediënten in elkaar zijn gekneed, dan vorm je het mengel tot de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in het midden van de bakplaat. En laat dan het gehaktbrood in een uur gaar worden.

Laat het gehaktbrood even afkoelen voordat je het in plakjes snijdt. En dan, smullen maar!

%d bloggers liken dit: