Eerlijke ingrediënten.

Dit heerlijke gerecht is een uniek voorjaarsrecept. Daslook is een heerlijke combinatie met witte asperges. Het gerecht bestaat uit verse ingrediënten en volle producten.

Voorbereiding:

Zet alle ingrediënten uit de koelkast binnen handbereik. Verwarm de oven voor op 150 graden.

Ingrediënten:

Rundvlees:

rundvlees

© heyesther

  • 1 kg rundvlees
  • Bouillonblokje
  • 1 liter water
  • Paar takjes Tijm
  • Paar takjes Rozemarijn
  • Braadboter

Asperges:

asperges

© heyesther

  • 1 kg witte asperges
  • Ham
  • 2 eieren
  • Geraspte kaas

Roomsaus:

daslook

daslook.

  • 6 Daslook bladeren
  • 125 gr Roomboter
  • 2 eieren
  • 35 gr Bloem
  • Bouillon blokje
  • 4 plakken ham
  • 5 dl aspergevocht

Aardappelpuree

aardappelen

© heyesther

  • 1 kg aardappelen (kruimig)
  • 125 ml Slagroom
  • Klontje roomboter

 

Bereiding:

Rundvlees:

rundvlees

© heyesther

Snij 1 kg rundvlees in kleine blokjes. Het makkelijkste is dit snijden, als het nog een beetje bevroren is. Doe wat braadboter in een pan en laat dit smelten. Maak de tijm en rozemarijn fijn en doe dit in de pan. Als de boter licht bruin is geworden doe je het rundvlees erbij. Braad het vlees rondom bruin.

Als het vlees bruin is doe je het water erbij en het bouillon blokje. Breng het vlees nu tot kookpunt. Roer nog eens om en zet de pan laag. Doe de deksel op de pan en laat het rundvlees 2 a 3 uur sudderen. Roer af en toe om.

 

Asperges:

asperge rolletjes

© heyesther

Schil de asperges en kook ze in 15 minuten gaar. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. Kook de eieren zo’n 7 minuten. En laat ze hierna in koud water schrikken. Giet de asperges af en rol ze in de ham plakjes. Vang wat aspergevocht op voor de saus. Leg de rolletjes in een ovenschaal. Schenk de roomsaus over de asperge rolletjes. Strooi als laatste een beetje kaas over de asperges en zet et nog 5 minuten in een voorverwarmde oven.

asperges in roomsaus

© heyesther

 

Roomsaus:

roomsaus

© heyesther

Spoel de daslookbladeren af met water. Hak ze hierna in kleine stukjes. Snij de ham in kleine stukjes en prak 2 eieren fijn. Kruimel het halve bouillon blokje over de ham en ei en roer dit door elkaar. Smelt een deel van de boter in een steelpannetje. Doe de bloem bij de boter. Roer dit door elkaar. Doe het ei/ ham/ daslook mengsel in het pannetje. Vul aan met het opgevangen aspergevocht  en laat dit kort koken. Doe als laatste de rest van de roomboter erbij. Laat even warm worden, maar niet meer koken.

 

Aardappelpuree:

Schil de aardappelen en kook ze in 20 a 30 minuten gaar. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Doe een klontje boter bij de aardappelen. Gier als de boter gesmolten is de slagroom erbij en stamp de aardappelen tot puree.

%d bloggers liken dit: