Heerlijke ijsrecepten.

De lekkerste ijsrecepten maak je gewoon thuis. Daarom heb ik drie heerlijke ijsrecepten voor je opgeschreven. Voor deze ijsrecepten is gebruik gemaakt van een ijsmachine. Maar ook zonder ijsmachine is het mogelijk om zelf ijs te maken. Heerlijk voor op hete warme zomerdagen.

Voorbereiding:

Zet de dag van te voren, het ijscomponent van de ijsmachine, in de vriezer.

straciatella

© Pixabay

1. Straciatella ijs

Ingrediënten:

  • Slagroom (500 ml)• Melk (500 ml)
  • Chocolade reep
  • Suiker (350 gram)
  • Vanillesuiker (1 zakje)
  • Muntblaadje (5 blaadjes)

Bereiding:

Rasp de chocolade fijn met een rasp. Doe eerst alle vloeibare ingrediënten in de blender. Voeg dan alle vaste bestanddelen eraan toe, met uitzondering van de chocolade. Blend dan alle ingrediënten door elkaar. Doe dan het mengsel in een afsluitbare bak. Doe dan de chocolade erdoor en roer dit even door. Zet dan het mengsel voor 8 uur in de koelkast.
Zet dan de ijsmachine in elkaar en voeg daar het mengsel aan toe. Laat de ijsmachine dan voor 1 uur draaien. Heb je geen ijsmachine, dan zet je het mengsel in de vriezer voor 2 uur. Roer dan iedere 2 uur het mengsel goed door totdat het ijs is geworden.

 

mango ijs

© Pixabay

2. Mango ijs.

Ingrediënten:

  • Slagroom (500 ml)
  • Melk (250ml)
  • Mango (1 a 2 stuks)
  • Suiker (100 gram)
  • Vanillesuiker (1 zakje)
  • Honing (2 eetlepels)

Bereiding:

Schil en ontpit de mango’s en voeg het vruchtvlees toe aan de blender. Doe dan alle andere ingrediënten erbij. Blend dan alle ingrediënten door elkaar. Doe dan het mengsel in een afsluitbare bak. Zet dan het mengsel voor 8 uur in de koelkast.
Zet dan de ijsmachine in elkaar en voeg daar het mengsel aan toe. Laat de ijsmachine dan voor 1 uur draaien.

aardbeienijs

© Pixabay

3. Aardbeien – yoghurt ijs.

Ingrediënten:

  • Slagroom (250 ml)
  • Griekse yoghurt (300 ml)
  • Aardbeien (500 gram)
  • Suiker( 90 gram)

Bereiding:

Ontkroon en was de aardbeien. Voeg ze dan toe aan de blender. Doe dan de eerst van de ingrediënten erbij en blend alles tot een gladde massa. Doe dan het mengsel in een afsluitbare bak. Zet dan het mengsel voor 8 uur in de koelkast.

Eet smakelijk!

%d bloggers liken dit: